Wij zijn OPEN

 

Optiekzaken & hoorcentra behoren tot de essentiële winkels die medische hulpmiddelen verkopen cfr.MB van 1 / 11 / 2020.

Optiek Piers valt onder klasse 2b (brillen, contactlenzen, hoortoestellen) van het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) en is erkend onder nummer BE/CA01/1 -70476.

Welkom bij

Optiek Piers – hoortoestellen

Onze winkel

In onze winkel op de Alfons Pieterslaan 79 Oostende is er naast brillen ook een afdeling voor het gehoor.
Denkt u dat u een gehoorverlies heeft? Merkt u moeilijkheden te hebben met het verstaan van de televisie? Begrijpt u niet wat uw omgeving vertelt? Dan kan u bij ons terecht voor een vrijblijvende gehoortest.

Gehoorverlies betekent niet enkel dat je alles zachter hoort. Het is voornamelijk zo dat geluiden onduidelijk worden waardoor spraakverstaan moeilijker wordt. Wij helpen met het zoeken naar het hoortoestel dat perfect is afgestemd op uw gehoorverlies, noden en behoeften.

Sebastien

Adeline

Soorten hoortoestellen

Wij beschikken over verschillende soorten apparaten:

Kleine hoortoestellen in het oor:

Dit zijn op maat gemaakte apparaten die perfect in het oor passen. Ze zijn subtiel en klein. Het toestel wordt in de gehoorgang geplaatst en geeft op esthetisch vlak het subtielste resultaat. Deze soort is niet geschikt voor elke vorm van gehoorverlies. Het is voornamelijk geschikt voor een mild tot matig gehoorverlies.

hoortoestel 1

Klassieke hoortoestellen achter het oor:

Deze apparaten liggen discreet achter het oor, bevestigd met een tygon (= een dik buisje) aan een op maat gemaakt stukje in het oor. We kunnen het stukje in het oor open maken waardoor klanken die nog hoorbaar zijn op een normale manier in het oor terecht komen. Anderzijds kan het oorstukje volledig afgesloten worden zodat alle klanken voldoende versterkt worden. Dit is geschikt voor een matig tot zeer ernstig gehoorverlies. Deze apparaten zijn zeer gemakkelijk in onderhoud en in gebruik.

hoortoestel 2

Hoortoestellen met een luidspreker in het oor:

Door de luidspreker in het oor is er sprake van een nog natuurlijkere en betere geluidservaring. Deze zijn geschikt voor een mild tot zeer ernstig gehoorverlies. De hoortoestellen liggen discreet achter het oor, bevestigd met een RIC (=ultra dun elektrisch draadje) aan een al dan niet op maat gemaakt stukje in het oor.

hoortoestel 3

Elke soort bestaat in vier verschillende prestatieniveau’s, afhankelijk van wat het hoortoestel allemaal moet aankunnen in verschillende situaties. Zo is een apparaatje die voornamelijk dient voor in stille situaties minder gecompliceerd en daarbij ook goedkoper, dan een hoortoestel die gebruikt wordt bij vergaderingen, sporten, werken, etc.

Bij het kiezen van het best passende hoortoestel voor u, wordt rekening gehouden met heel wat factoren:

Discretie

wanneer het voor u belangrijk is dat het hoorhulpmiddel zo weinig mogelijk opvalt, dan houden wij hier rekening mee. We gaan dan voor een zo klein mogelijk apparaat in een kleur die het beste bij u past.

Het gehoorverlies

bij een zwaarder gehoorverlies is bijvoorbeeld een sterker hoortoestel vereist.

Levensituatie

wanneer u een druk sociaal leven hebt, is het belangrijk dat de apparaten voldoende kunnen om deze complexe situaties aan te kunnen. Verblijft u voornamelijk in stille, rustige omgevingen, is een minder complex toestel reeds voldoende.

Functionaliteit

wordt er gekozen voor apparaten in het oor? Of eerder voor achter-het-oor-hoortoestellen?

Budget

het duurste hoortoestel is niet steeds hetgeen dat het beste bij u past.

Merken

Proefperiode

Voor u beslist een hoortoestel aan te schaffen, krijgt u de toestellen vrijblijvend op proef. Tijdens de proefperiode stellen wij uw hoorapparaten in volgens uw gehoor. U zult verstelt staan van wat u allemaal opnieuw kunt horen. Verstaan van uw kinderen en kleinkinderen, uw collega’s opnieuw verstaan tijdens een vergadering, de docent begrijpen tijdens de Franse les, de vogeltjes die fluiten, het ruisen van de zee,…

Hoe meer u de apparaten draagt, hoe sneller u went aan het opnieuw horen van al deze fijne geluiden. Tijdens de proefperiode staan wij u telkens bij met advies en ondersteuning. Eens u gewend bent aan de hoortoestellen, zijn deze apparaten een grote hulp in het dagelijkse leven en zult u niet meer zonder kunnen!

Onze garanties

hoor garanties

Garantie

Wij bieden vijf jaar waarborg op fabricatie- en materiaalfouten. Deze waarborg dekt de kosten van wisselstukken en werkuren.

Na service

Gedurende vijf jaar na aankoop kunt u rekenen op een kosteloze na-service en het bijregelen van uw hoortoestel indien nodig, alsook het testen van uw gehoor.

Mutualiteit

Wij zijn door de mutualiteiten erkend als geconventioneerde audiciens waardoor u kunt genieten van een maximale tussenkomst.

Proefperiode

U krijgt de hoortoestellen een maand mee op een vrijblijvende proef.

Uitleg

U krijgt steeds een duidelijke uitleg over het gebruik van het hoortoestel.

Onderhoud

Onderhoud en reiniging van uw apparaten gebeuren kosteloos.

Persoonlijke aanpak

Een persoonlijke aanpak om te voldoen aan al uw noden en behoeften.

Gehoorbescherming

gehoorbescherming

Om gehoorverlies te voorkomen, is het steeds belangrijk om uw oren goed te beschermen. Bijvoorbeeld op een festival, op het werk, bij het rijden met de motor…
Komt u veel in contact met lawaai en wenst u een goede preventieve oplossing? Dan helpen wij u met veel plezier. Er wordt rekening gehouden met het doel van de bescherming en op basis hiervan een correcte oplossing voorgesteld.

Afhankelijk van het doel van de gehoorbescherming, bestaan er verschillende soorten gehoorbescherming:

Comfort Night

Deze zijn bedoeld voor een betere nachtrust, zonder al te veel storende geluiden.

Music

Voornamelijk voor personen die vaak naar concerten, optredens en festivals gaan of zelf muziek spelen.

Industrie

Zoals de naam doet vermoeden, is dit voor personen die in een lawaaiierige omgeving werken, alsook voor lawaaiierige klusjes tijdens uw vrije tijd.

Skycomfort

Op het vliegtuig is er sprake van grote luchtdrukverschillen, voornamelijk tijdens het opstijgen of het dalen. Dit kan pijnlijk zijn in de oren. SkyComfort oordoppen zorgen ervoor dat deze druk op de oren vermindert. Daarnaast wordt hinderlijk lawaai weggefilterd tijdens uw vlucht.

Motards

Deze oordopjes filteren de storende geluiden bij het rijden met de moto.

Extra hulpmiddelen

Extra hulp

De nieuwste hoortoestellen hebben heel wat mogelijkheden. Zo kunt u ze via Bluetooth draadloos koppelen met uw smartphone (Android, iOS), bijvoorbeeld om te telefoneren en op deze manier het geluid rechtstreeks in de hoortoestellen te horen. Er bestaan apps voor iPhone en Android die helpen bij het bedienen van de hoortoestellen. Zo kan je bijvoorbeeld vlot en eenvoudig de hoortoestellen luider en stiller plaatsen, instellen dat u de persoon links van u beter verstaat dan de persoon rechts van u, eigen programma’s aanmaken gekoppeld aan situaties waarin u vaak vertoeft, de versterking aanpassen naar uw eigen voorkeur,…

Verder kunt u ze ook koppelen met TV- en audiotoestellen door middel van extra hulpmiddelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

COM-DEX

Dit streamt geluiden van de gsm naar uw hoortoestellen. De COM-DEX  hangt om uw nek en stelt u draadloos in verbinding met de digitale wereld. Zo kunt u telefoneren terwijl u de gsm niet in de hand hebt, muziek beluisteren terwijl uw gsm op tafel ligt,…

TV-PLAY

Met dit hulpmiddel  wordt het geluid van de televisie rechtstreeks in de hoortoestellen gehoord.

REMOTE-MIC

De Remote-Mic is een draagbare microfoon die helpt om conversaties opnieuw beter en duidelijker te kunnen verstaan binnen een bereik van 10 meter. Dit heeft grote voordelen bij vergaderingen, in de klas, tijdens een voordracht,…

Phone-DEX

Een vaste telefoon die het geluid rechtstreeks in de hoortoestellen laat horen, maar ook gebruikt kan worden als een gewone telefoon. Telefoneren was nog nooit zo gemakkelijk!

Widex Dry Go

Dit compact apparaat kan gebruikt worden voor het opbergen èn het drogen van de hoortoestellen. Wanneer u bijvoorbeeld bent gaan sporten, is het mogelijk dat er wat vocht in de apparaten is gekomen. Door de Widex Dry Go te gebruiken, drogen de apparaten zowel aan de buiten- als de binnenkant wat beter is voor de elektronica en zorgt voor een optimale levensduur van de hoortoestellen.